واترجت صنعتی - industrial-water-jet

دستگاه واترجت صنعتی، دستگاهی است که با فشار بالا آب را از نازل موجود پاشش نموده و قابلیت نظافت و شستشوی صنعتی سطوح مختلف را دارا می باشد. استفاده از دستگاه واترجت صنعتی به کاربری خاصی محدود نشده و تقریبا در نظافت تمامی وسایل مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه صنعتی با اتصال به یک منبع آب، خروجی بسیار پر فشاری تولید می نماید که در نظافت نمای ساختمان، نظافت انواع سطوح داخلی و خارجی، شستشوی خودرو و غیره مورد استفاده قرار می گیرد. از واتر جت صنعتی به منظور افزایش سرعت شستشو و بالا بردن راندمان کاری نیز استفاده می شود.

نظافت در این روش بدون استفاده از مواد شوینده نیز به خوبی صورت می گیرد؛ این در حالی است که استفاده از مواد شوینده در واتر جت ها به منظور شستشو و نظافت بهتر میسر می باشد. مواد شوینده به دو صورت قابل ترکیب شدن با آب می باشند. اضافه شدن مواد شوینده یا قبل از پمپ صورت می گیرد و با آب به صورت ترکیبی با فشار بالا از پمپ خارج می شوند یا بعد از پمپ با آب ترکیب می شوند و بر روی سطوح پاشش می شوند. اگر مواد شوینده قبل از پمپ با آب ترکیب شوند، قطعا پمپ دارای طول عمر کمتری نسبت به کارکرد تنها با آب می باشد. ضمن آنکه از هر نوع مواد شوینده ای نیز نمی توان استفاده نمود چرا که باعث صدمه زدن به پمپ دستگاه می شود.


دسته بندی دستگاه های واترجت صنعتی بر اساس دمای آب خروجی از دستگاه

دستگاه های کارواش صنعتی را به طور معمول می توان به دو دسته تقسیم بندی کرد. دسته اول واترجت صنعتی آب سرد که متداول ترین نوع استفاده را دارند و دسته دوم، واترجت صنعتی آب گرم است که با پاشش آب به صورت گرم و پر فشار قابلیت نظافت و شستشوی هر نوع چربی و مواد روغنی را دارا می باشند و دسته سوم، واترجت صنعتی بخار می باشد که از همان سیستم کارواش آب گرم استفاده می کند، با این تفاوت که با پایین آوردن فشار آب خروجی میزان گرم شدن آب به قدری بالا می باشد که آب خروجی به صورت بخار بر روی سطوح قرار گرفته و باعث نظافت و شستشو می شود. در ادامه انواع کارواش صنعتی و کاربرد و ویژگی های آن ها بررسی می شود.

دستگاه کارواش صنعتی


1) واترجت صنعتی آب سرد

در این دستگاه های کارواش آب سرد هیچ گونه گرمکن و هیتری وجود نداشته و دمای آب ورودی به دستگاه افزایش محسوسی نمی یابد. آب با ورود به دستگاه و عبور از پمپ، افزایش فشار یافته و سپس بر روی سطح پاشش می گردد. کارواش صنعتی آب سرد با هزینه ای کمتر در مقایسه با نوع آبگرم کارایی بالایی داشته و می تواند پاسخگوی نیاز نظافت صنعتی محیط های مختلف اعم از صنعتی، تجاری و ... باشد.    

2) واترجت صنعتی آب گرم

کارواش صنعتی آبگرم با تجهیز به یک سیستم گرم کن (Heater) دمای آب ورودی را افزایش داده و آب را به ماده پرقدرت با حرارت بالا تبدیل می نماید که می تواند انواع آلودگی های چرب و روغنی را از سطوح مختلف جدا نماید. در این دستگاه نظافت صنعتی به منظور جلوگیری از آسیب به پمپ به دلیل حرارت بالای آب، آبگرم پس از پمپ تعبیه می گردد. به دلیل دمای بالای آب، از جت واش آبگرم علاوه بر شستشوی صنعتی به منظور ضدعفونی کردن نیز استفاده می نماید. هزینه خریداری و نگه داری از دستگاه در مقایسه با نوع آب سرد بیشتر است. 

*در استفاده از کارواش آب گرم باید به محیط استفاده نیز دقت کرد چرا که داشتن این دستگاه به سیستم گرمکن یا هیتر جهت گرم کردن آب بسیار خطرناک می باشد و کوچکترین جرقه و تحریکی باعث ایجاد حادثه می شود. علاوه بر تمامی این موارد نظافت و شستشو توسط آب گرم باعث ضدعفونی و از بین بردن میکروب ها تا حد قابل قبولی خواهد شد.

3) واترجت صنعتی بخار آب

کارواش آب گرم نوعی از کارواش صنعتی بوده که به دلیل دمای بسیار بالا آب به صورت بخار از آن خارج می گردد. ضدعفونی و نظافت کامل، آبریزی کمتر نسبت به واترجت آب گرم و امکان استفاده در مکانی که نمی توان آب را جمع کرد همچنین شستشو، نظافت و ضدعفونی مکانهایی مثل آشپزخانه های بزرگ، مراکز درمانی و بهداشتی، بیمارستان ها و...

از جمله ویژگی ها و مزایای استفاده از این دستگاه نظافت صنعتی می باشد.

اجزای تشکیل دهنده واترجت صنعتی و ویژگی آن ها

دستگاه های واترجت صنعتی دارای اجزای گوناگونی می باشد که هر بخش وظیفه خاصی را بر عهده دارد. با توجه به تخصصی بودن دستگاه واترجت صنعتی کسب اطلاعات در رابطه با تجهیزات این دستگاه موجب شناخت بهتر دستگاه و در نتیجه بهبود استفاده از آن می گردد. به همین دلیل در ادامه مختصری از کارکرد قسمت های مختلف دستگاه شرح داده شده اند. با دقت در وظایف هر ماژول دستگاه واترجت صنعتی، می توان به کارکرد آن پی برد. بخش های گوناگون دستگاه واترجت صنعتی عبارت اند از:

دستگاه واترجت صنعتی

1) فیلتر آب ورودی

 دستگاه شوینده فشار قوی در قسمت ورودی خود دارای فیلتر می باشند بدین جهت که اگر ناخالصی در آب ورودی باشد از ورود آن به داخل پمپ جلوگیری شود چرا که باعث آسیب رساندن به پمپ دستگاه می شود. این فیلتر در قسمت کنار ورودی آب به دستگاه می باشد.


2) پمپ

 بعد از عبور آب از فیلتر دستگاه وارد پمپ کارواش صنعتی می شود این پمپ توسط نیرویی که از موتور دریافت می کند وظیفه تنظیم فشار پاششی اب را دارد. میزان شدت و قدرت خروجی ابی که از دستگاه خارج می شود را با بار (bar) نمایش می دهند. بطور کلی استفاده از هر نوع واترجت صنعتی دارای خروجی آب مشخصی است اما میزان فشار آب قابل تنظیم است. در دستگاه آب گرم  هر چه میزان فشار آب خروجی از دستگاه کمتر باشد میزان دمای اب خروجی بالاتر است.


3) موتور

 نیروی پمپ واتر جت صنعتی توسط موتور دستگاه تامین می شود از آنجایی که این نیرو الکتریکی است منبع تغذیه موتور، پریز برق می باشد. واترجت صنعتی در دو مدل تک فاز و سه فاز طراحی و ساخته می شوند. مدل سه فاز  این دستگاه ها برای مصارف صنعتی و کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد.



4) شلنگ فشار قوی

 آب خروجی از پمپ دستگاه توسط شلنگی با بافت فولاد به تفنگی دستگاه منتقل می شود این شلنگ به دلیل استحکام بسیار بالایی که دارد در مقابل فشار های آب خروجی و گرمای بسیار بالای آب مقاوم می باشد. شلنگ دستگاه کارواش صنعتی بسته به نوع دستگاه دارای ابعاد مختلفی می باشد.


5) تفنگی و لنس

آب توسط شلنگ به داخل تفنگی دستگاه انتقال داده می شود. و با فشار تفنگی امکان پاشش آب توسط کاربر فراهم می شود. یک لنس بر روی تفنگی دستگاه قرار می دهند تا نظافت و شستشو به قسمت های مختلف با دسترسی دشوار فراهم شود. لنس دارای منحنی در قسمت جلویی می باشد تا به راحتی به داخل قسمت ها نفوذ کند.


6) نازل

 بعد از لنس نازل های مختلفی قرار می دهند تا شکل آب به صورت های گوناگون به منظور استفاده های خاص تغییر کند و باعث عملکرد بهتر آب پاششی شود. نازل های واترجت صنعتی به شکل های نقطه ای، کاردکی و دوار موجود می باشند. هر یک از این نازل ها قابلیت های ویژه ای دارد در نازل نقطه ای به دلیل اینکه آب به صورت سوزنی و پر فشار از دستگاه خارج می شود و سطح برخورد کوچک می باشد. برای کندن آلودگی در یک نقطه خاص مناسب تر است. از این نوع نازل برای کندن خود سطح نیز استفاده می شود. نازل های دوار نوعی دیگر هستند که عملکردی مشابه نازل نقطه ای واترجت دارند اما به صورت دوار که باعث می شوند سطح پوشش دهی نازل بیشتر باشد و نوع دیگر نازل های کاردکی هستند که بطور متداول جهت شستشو و نظافت مورد استفاده قرار می گیرند و دارای سطح برخورد بالایی هستند.

دستگاه کارواش صنعتی، واترجت صنعتی


مزایای استفاده از دستگاه کارواش صنعتی 

استفاده از تجهیزات نظافت صنعتی مزایای بسیار زیادی دارد. با توجه به کاربرد دستگاه شوینده پرقشار صنعتی و نیاز نظافتی، می توان بهترین نوع واترجت صنعتی را برای شستشوی سطوح مدنظر انتخاب نمود. با بهره گیری از دستگاه واترجت صنعتی مزایای بسیاری حاصل می گردد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره شده است.

  • سازگاری کارواش صنعتی با محیط زیست به دلیل انجام شستشو با مقدار کم آب و مواد شوینده
  • قدرت فوق العاده واترجت و ارائه شستشو با کیفیت بسیار بالا
  • امکان تنظیم فشار و عدم آسیب به موارد تحت شستشو
  • افزایش سرعت عملیات شستشو
  • کاهش نیاز به تعداد زیاد نیروی انسانی و افزایش بهره و بازده اقتصادی

انواع واترجت صنعتی

مرتب سازی براساس :